niculcea_zorinel.jpgZorinel Niculcea a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu în prezenţa directorului general al Direcţiei de Relaţii cu Prefecturile din Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Mihart, a senatorului PNL, Lucian Iliescu, a deputatului Marin Anton şi a deputatului Nicolae Florian, precum şi a unor primari şi şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ.

„Mă aflu astăzi în judeţul dumneavoastră cu ocazia învestirii în funcţie a noului prefect de Giurgiu, domnul Zorinel Niculcea, potrivit Hotărârii de Guvern numărul 259 care dispune aplicarea mobilităţii înalţilor funcţionari pentru domnul Zorinel Niculcea şi, totodată, voi da citire Hotărârii de Guvern numărul 253 privind încetarea exercitării prin caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Giurgiu pentru doamna Nina Carmen Crişu”, a declarat Constantin Mihart.

În continuare, noul prefect de Giurgiu a depus jurământul de credinţă şi a dorit să prezinte încă de la început obiectivele pe care le are în exercitarea acestei funcţii. „În primul rând doresc să mulţumesc domnului prim-ministru şi Guvernului României pentru încrederea acordată şi pentru onoarea de a mă desemna prefect al judeţului Giurgiu, nu cred că este momentul acum să vă vorbesc despre mine, oricum am fost informat că foştii colegi din Prefectura Teleorman au fost sunaţi de omologii lor de aici care s-au interesat de mine, mi se pare un lucru normal să vă interesaţi cu cine veţi colabora în continuare, aşa că bănuiesc că aţi aflat destule lucruri despre mine. Încă din prima zi de mandat vreau să vă solicit tuturor câteva lucruri, în opinia mea esenţiale pentru a putea avea o colaborare bună în viitorul apropiat şi vă solicit tuturor: profesionalism integritate, imparţialitate şi, mai ales, vă rog, cu toţii să respectăm legea. Ca obiective prioritare la acest moment, pentru că alegerile locale bat la uşă, aş vrea ca organizarea de alegeri să fie liberă şi corectă cu stricta respectare a legislaţiei electorale, aş mai dori depolitizarea şi profesionalizarea salariaţilor din instituţiile publice deconcentrate pe care dumneavoastră le conduceţi”, a declarat noul prefect de Giurgiu.

El a adăugat faptul că vrea să rezolve şi restanţele rămase în aplicarea legii fondului funciar. „Am înţeles că sunt unele restanţe la aplicarea Legii fondului funciar şi aş vrea să grăbim rezolvarea acestor restanţe şi aş mai vrea, să zicem după alegeri, o verificare a legalităţii în folosirea banului public, am înţeles că au fost destul de multe investiţii în ultimii ani. În încheiere, am înţeles că în presa giurgiuveană au fost preluate nişte informaţi din presa teleormăneană cum că aş fi un om foarte bogat şi vreau să vă spun că, într-adevăr sunt un om bogat, dar bogăţia mea este aici, în stânga mea, e soţia mea cu care am 33 de ani de căsnicie, e fiica mea care e medic specialist şi fiul meu care e economist în Alexandria”, a încheiat Zorinel Niculcea, care a venit la învestirea în funcţie însoţit de familie. AGERPRES