Prefectul de Galati, Mihai Capra, a anuntat ca autoritatile locale din judetele Galati si Braila vor definitiva un proiect al statutului viitoarei zone metropolitane Galati-Braila.
Potrivit prefectului, in cazul in care se va infiinta zona metropolitana, aceasta va fi prima asociere interjudeteana din tara si va rezolva o serie de proiecte care au stagnat din lipsa de legislatie.

Unul dintre proiectele care au avut de suferit din cauza legislatiei, in conditiile in care reglementarea zonelor metropolitane a aparut abia in acest an, este cartierul ANL „Dimitrie Cantemir” situat pe o suprafata de teren de 1.000 de hectare date in administrarea Consiliului Local (CL) Galati, dar aflate in continuare pe suprafata administrativa a judetului Braila.

Desi CL Galati a investit in cartierul ANL circa 100.000.000 de lei, problema autorizatiilor de construire si chiar a domiciliului viitorilor locatari din cartier a ramas nerezolvata, teritoriul aflandu-se, pe harta, in judetul Braila.
Mihai Capra a anuntat ca, incepand de anul viitor, intre Galati si Braila vor fi demarate lucrarile unui alt proiect metropolitan si anume construirea unui drum cu patru benzi de circulatie intre cele doua localitati, in vederea racordarii la viitorul drum expres Braila-Slobozia-Drajna, pentru acces la Coridorul IV european.

Potrivit lui Mihai Capra, s-a primit confirmarea din partea secretarului de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Alexandros Galiatatos, privind existenta fondurilor pentru demararea acestui proiect.