barbu_nicolae1.jpgUn drum din beton de aproximativ un kilometru lungime, care asigură accesul la o serie de firme din Zona Liberă Giurgiu, a fost inaugurat miercuri, panglica inaugurală fiind tăiată de către directorul Zonei Libere Giurgiu, Răzvan Cuc, împreună cu primarul municipiului, Nicolae Barbu.

„Inaugurarea acestui drum este un eveniment deosebit de important nu numai pentru Zona Liberă Giurgiu, dar şi pentru întreaga comunitate pentru că, iată, după 14 ani, s-a construit un nou drum în Zona Liberă care asigură accesul la firme importante ce au realizat aici investiţii de milioane de Euro”, a declarat directorul Răzvan Cuc.

El spune că este vorba de un drum cu o lungime de 960 de metri şi o lăţime de şase metri şi este mândru că această investiţie a fost făcută cu mijloacele proprii ale Zonei Libere. „Mulţumesc tuturor factorilor implicaţi şi în special lucrătorilor de la Zona Liberă pentru că acest lucru a fost făcut în antrepriză proprie, mulţumesc şi celor de la Penitenciarul din Giurgiu pentru că au fost utilizaţi şi deţinuţi la construcţia acestuia. Investiţia a fost o provocare deoarece la început costurile mari prezentate de firmele de specialitate au fost demoralizante. Ne-ar fi costat cam 20 de miliarde de lei vechi, dar cu forţe proprii şi cu un credit bancar am realizat drumul cu suma de şapte miliarde de lei vechi”, a completat Răzvan Cuc.

Şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a spus că i se pare deosebit de importantă această investiţie, deoarece de multe ori îşi dorea să aducă la Giurgiu investitori puternici, dar când intrau în Zona Liberă aceştia erau nevoiţi să meargă pe drumuri de pământ şi lipsa infrastructurii adecvate făcea ca numărul investitorilor dornici de a veni la Giurgiu să fie mai redus. Totodată, el a promis că pentru anul viitor va fi realizată şi aducţiunea de gaze naturale în Zona Liberă Giurgiu şi se vor face demersuri pentru transformarea acesteia în Parc Industrial în vederea creşterii numărului de investitori la Giurgiu. În Zona Liberă Giurgiu îşi desfăşoară activitatea 125 de firme cu aproximativ două mii de angajaţi. AGERPRES