Zona industriala a municipiului Bistrita devine zona rezidentiala

Noua blocuri de locuinte vor fi construite, incepand cu acest an, in zona industriala a municipiului Bistrita, cel mai mare imobil urmand sa aiba 12 etaje, potrivit informatiilor furnizate de primarul Bistritei, Ovidiu Cretu.
Planul Urbanistic Zonal de realizare a acestor blocuri va fi discutat in sedinta de joi a Consiliului Municipal, planul incluzand 553 de apartamente noi pe o suprafata de peste doua hectare, 590 de locuri de parcare – din care mai bine de jumatate subterane, spatii verzi, spatii comerciale si o cresa.

Primarul Ovidiu Cretu sustine ca proiectul nu a intampinat dificultati atunci cand a fost discutat in comisiile de specialitate, motiv pentru care acesta poate intruni votul consilierilor in sedinta de pe 30 iulie.

Investitia, care se ridica la peste 10 milioane de euro, avand in vedere ca metrul patrat construit costa intre 400 si 500 de euro, apartine societatilor Transmixt si Miliard din Bistrita si unei persoane fizice, ce detine teren in zona, Aurel Danci.

Pe terenul detinut de SC Transmixt se afla, in prezent, autobaza acestei societati, firma ocupandu-se cu transportul public de persoane. Potrivit patronului societatii, Melente Horoba, autobaza va fi relocata pe un teren achizitionat la periferia orasului, inspre cartierul Viisoara.

In zona industriala a Bistritei sunt deja construite mai multe blocuri, dar exista planuri de continuare a acestor investitii. Una dintre firmele care se gandeste sa isi cedeze terenul actual, in scop imobiliar, este SC Teraplast, care, pana la finele anului, isi va reloca investitia in localitatea Saratel, aflata la 10 kilometri de Bistrita.