Primăria Municipiului Moinești a marcat, pe 22 martie, „Ziua Mondială a Apei” în parteneriat cu instituțiile de învățământ din municipiu.
În sala de spectacole a clubului Lira, ecoprichindei din școlile gimnaziale „Ștefan Luchian”, „Tristan Tzara”, „George Enescu” și voluntari din Colegiul Cobălcescu respectiv Liceul Spiru Haret, au participat la evenimentul „ECOMODA – Moinești 2022”. Acțiunea, care și-a propus informarea cu privire la promovarea reciclării și reutilizării materialelor, pentru a nu fi aruncate în ape sau pe malurile cursurilor de ape, și-a atins scopul de a constientiza tînăra generație cu privire la protejarea naturii, prevenirea consecințelor schimbărilor climatice și economisirea resurselor naturale.

Voluntarii de mediu ai instituțiilor de învățământ au confecționat adevărate creații eco, reprezentând prin acestea diverse personaje din desene animate, povești și filme. Dintre peste 80 de fotomodele participante, 24 au obținut premii, stabilirea câștigătorilor fiind o temă foarte grea pentru juriu.

„Marcarea acestei zile reprezintă o oportunitate de a aduce în discuție beneficiile multiple care să-i determine pe elevi să conștientizeze problemele actuale de mediu, dar și responsabilizarea factorilor decizionali privind politicile și măsurile active pentru creșterea și îmbunătățirea performanțelor cu privire la protejarea acestui miracol care este apa. Punerea în operă a proiectelor cu finanțări de peste 15 milioane de euro cu ajutorul cărora se va proceda la practicarea unei bune planificări urbane se va regăsi în principal în protejarea mediului înconjurător și în special a apei! Felicitări participanților! Suntem parte a unei competiții care nu poate avea decât câștigători!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.