Ziua Internationala a Drepturilor Copilului a fost marcată şi la Satu Mare

Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare a marcat şi anul 2010, pe 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Urmărind ca finalitate promovarea interesului superior al copilului, prin cunoaşterea de către acesta a drepturilor pe care le are, SPAS desfăşoară cu partenerii săi de tradiţie activităţi de informare şi conştientizare la nivelul comunităţilor şcolare.

Astfel, pe 18 noiembrie, 24 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au participat la o activitate de realizare a unor desene având ca teme “dreptul la familie” şi “dreptul la timp liber”.

Programul propus a urmărit implicarea copiilor cu dizabilitate mentală într-un tip de activitate care le dă posibilitatea de a-şi manifesta singuri sentimentele, de a se mobiliza afectiv, de a-şi asigura bucuria succesului. Pe parcursul realizării lucrărilor, copiii au dovedit o bună cunoaştere a drepturilor fundamentale pe care le au şi s-au pronunţat cu privire la respectarea de către cei din jur a acestor drepturi.


Pe 19 noiembrie 2010, 28 de elevi de la Şcoala Generală “Octavian Goga” au vizitat Serviciul Public de Asistenţă Socială unde au fost implicaţi într-o serie de discuţii interactive pe baza unei prezentări privind drepturile copilului. Principiul de bază al acestei activităţi l-a reprezentat învăţarea prin descoperire. În partea a doua a programului s-a realizat o activitate de modelaj, cu scopul de a pune în formă “drepturile copilului”. Feed-back-ul primit de la copii a fost foarte important în sensul accesibilizării conţinuturilor informaţionale la specificul vârstei.