botosani_armata.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, împreună cu cei doi viceprimari, Florin Ghiorghiţă şi Cătălin Alexa, a participat luni, cu ocazia Zilei Armatei, la depunerea de coroane şi dezvelirea bustului celui care a fost Generalul Gheorghe Avramescu, amplasat în parcul din apropierea Bibilotecii Judeţene.

„Anul acesta, la Botoşani Ziua Armatei are o semnificaţie deosebită şi asta datorită propunerii de a atribui parcului în care ne aflăm astăzi, numele celui care a fost Generalul Gheorghe Avramescu. Este de datoria noastră să ne îngrijim de istoria poporului nostru, motiv pentru care am fost întrutotul de acord cu această iniţiativă. Salut cu căldură şi felicit dorinţa dumneavoastră de a cinsti memoria eroului nostru de origine botoşăneană, Generalul Gheorghe Avramescu, precum şi intenţia de promovare a acestei mari personalităţi în rândul botoşănenilor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

La iniţiativa filialelor Botoşani a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, precum şi a Uniunii Naţionale „Vatra Românească”, municipalitatea a atribuit parcului, numele eroului născut la Botoşani. Bustul acestuia a fost creat de artistul plastic Marcel Mânăstireanu care cu această ocazie a primit din partea primarului Cătălin Flutur, diploma de excelenţă pentru întreaga sa activitate în slujba artelor botoşănene.


“Reamenajarea acestei suprafeţe prin amplasarea bustului şi atribuirea denumirii de Parcul General Gheorghe Avramescu creează prin legătura cu Monumentul Eroilor din primul război mondial pe care îl avem în Piaţa 1 Decembrie 1918, un frumos arc peste timp care se va întinde şi pentru generaţiile următoare. Daţi-mi voie ca la final, alături de cele mai frumoase gânduri pe care vi le adresez din tot sufletul, în numele Executivului şi Consiliului Local să înmânez domnului Marcel Mânăstireanu diploma de excelenţă pentru întreaga sa activitate adusă în slujba artelor acestui oraş”, a rostit primarul în discursul său cu ocazia acestui eveniment.