targu-jiu.jpgCea de a XI-a ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu va debuta miercuri, programul din acest an îmbinând activităţile culturale şi de divertisment. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, activităţile din acest an vor începe odată cu deschiderea celei de a III-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de meşteri populari din Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi.

Ramona Evulescu a precizat că ediţia din acest an va mai cuprinde expoziţii foto-documentare, vernisaje, spectacole de teatru pentru copii, spectacole folclorice susţinute de ansamblurile „Doina Gorjului” şi „Maria Lătăreţu”, procesiuni religioase şi lansări de carte. „Locuitorii municipiului Târgu-Jiu vor putea participa, vineri seară, la procesiunea religioasă dedicată patronilor spirituali ai oraşului – Sfinţii Constantin şi Elena.

Respectiva seară va fi încheiată cu un concert de muzică clasică, susţinut de grupul de tenori ‘Distinto’ şi soprana Daniela Vlădescu. În ultima seară a evenimentului, locuitorii municipiului şi nu numai sunt aşteptaţi la un concert susţinut de Provincialii, Play&Win şi Anna Lesko, iar finalul va fi marcat de un foc de artificii, după cum a precizat Ramona Evulescu. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu a menţionat că, pentru desfăşurarea acestui eveniment, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 60.000 de lei (15.000 lei fiind pentru plata concertului oferit de ansamblul „Doina Gorjului”, 10.000 lei pentru trupa „Distinto” şi 5.000 lei pentru focul de artificii, iar restul pentru organizarea celorlalte activităţi). AGERPRES