Zilele Municipiului Piatra Neamt au prilejuit numeroase manifestari culturale si artistice

stefan__gheorghe.jpgCinzeci de cupluri care si-au serbat cel putin 50 de ani de casatorie au fost premiate vineri de primarul Gheorghe Stefan, la debutul Zilelor Municipiului Piatra Neamt. Evenimentul, care s-a desfasurat in Piata Turnului lui Stefan cel Mare, a adunat mii de persoane venite sa se bucure de ziua orasului lor.

“Este sarbatoarea orasului nostru si ii invit pe toti sa vina si sa se bucure alaturi de noi”, a spus primarul Gheorghe Stefan in cuvantul de deschidere. Cei mai buni elevi, dar si cadrele didactice care s-au pensionat anul acesta au primit premii si diplome din partea municipalitatii.

In cadrul Zilelor Municipiului Piatra Neamt, programate in perioada 19-21 iunie, s-au desfasurat concerte de muzica populara, rock si disco in strandul municipal, concursuri gastronomice, proiectii de film in aer liber la Curtea Domneasca, un targ de carte si concursuri sportive. La Teatrul Tineretului a fost programat Concursul International de Muzica pentru copii “Camena”.

Consiliul Judetean Neamt a participat cu doua evenimente de marca in cadrul Zilelor Orasului. A patra editie a Festivalului de Arta Populara “Lada cu zestre” a adunat peste 50 de mestesugari din toata tara care, timp de trei zile, au reinviat arta traditionala a olaritului, a impletitului in nuiele sau a cusutului. Anul acesta a debutat, in cadrul Zilelor Municipiului si “Sarbatorea Sanzienelor”, festival de arta culinara traditionala din Neamt.