moinesti_panoramica_mare2.jpgManifestarile culturale “Zilele municipiului Moinesti” din acest an au programat, pentru perioada 4 – 6 septembrie, numeroase activitati dedicate atât personalitatilor locale, cât si iubitorilor de frumos, de muzica populara, de teatru, de arta sau de sport.

Astfel, in parteneriat cu Asociatia “Activ Moinesti”, in prima zi programul manifestarilor va debuta cu un concurs de biciclete pentru copiii de pâna la zece ani, apoi in sala de festivitati a Primariei vor fi celebrate (de la ora 10,30) cuplurile care au ajuns la 50 si la 60 de ani de casnicie.

La Biblioteca Municipala, de la ora 11,00, va avea loc colocviul Societatii Cultural-Literare Tristan Tzara, cu lansarea volumelor V si VI ale “Caietelor Tristan Tzara”. De la ora 12,00 va avea loc concursul de role pentru copiii de pâna la 13 ani, pentru ca seara sa fie dedicata teatrului, cu un spectacol al Teatrului G. Bacovia, in Parcul Bai. Ziua de sâmbata, 5 septembrie, va incepe, de la ora 9,30, cu defilarea participantilor la Festivalul de folclor “Moinesteanca” (editia a V-a), pe traseul Gara – Str. T. Vladimirescu – Esplanada, pentru ca de la ora 10,00 pe stadion sa inceapa Concursul national de muzica si dans popular.

De la aceeasi ora, va incepe si concursul de alergari stafeta pentru tinerii de peste 16 ani, iar de la ora 12,00 vor avea loc jocuri de catarare pe escalada, karaoke, trasul sforii, dar si un concurs de cultura generala si alte jocuri distractive. De la ora 13,00 se va vernisa expozitia Taberei de pictura si sculptura, la Galeriile de arta “Geneza”, iar ziua se va incheia cu Gala laureatilor Festivalului “Moinesteanca”, de la ora 19,00, spectacol in care vor aparea si Ion Paladi, Lidia Buble si Provincialii.

In ultima zi, duminica, 6 septembrie, de la ora 16,00 vor avea loc concertele artistior locali, ale tarafului Alauta si ansamblului Salcioara (din orasul Cantemir – Republica Moldova), precum si recitalurile Antonia si Directia 5. Un laser show va pune capat manifestarilor.