Patru miliarde de lei vechi alocate de la bugetul local si sponsorizari in valoare de cateva mii de euro reprezinta cheltuielile destinate organizarii unui program variat cu ocazia „Zilelor municipiului Alba Iulia”, desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute.
Expozitii, simpozioane, spectacole si intreceri sportive s-au regasit in programul „Zilelor municipiului Alba Iulia”, astfel incat oricare din cei peste 65.000 de locuitori ai orasului sa poata alege manifestarea la care doreste sa asiste.

„Zilele municipiului Alba Iulia” au debutat la Cercul Militar, cu simpozionul „Civilizatia dacica in sud-vestul Transilvaniei”, organizat de Asociatia Culturala „Sarmizegetusa”, Muzeul National al Unirii Alba Iulia si Fundatia „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea si Integritatea Romaniei”. La putin timp, Sala Mare a Muzeului National al Unirii a gazduit Colocviile revistei „Discobolul” si lansarea cartii „Alba Iulia – Aleea Scriitorilor”, de Ion Marginean si Ion Strajan. Muzeul National al Unirii a fost si gazda expozitiei documentare „Cetatea Alba Iulia – Arhitectura si Istorie”, o alta expozitie, de aceasta data de arta plastica, fiind vernisata la Galeriile de Arta. Casa de Cultura a Sindicatelor a gazduit spectacolul artistic din cadrul concursului „O floare pentru copilaria mea”, dedicat zilei de 1 Iunie, in aceeasi locatie avand loc piesa de teatru „Scandal la opera”, sustinut de artistii Teatrului Nottara din Bucuresti.

Din cauza precipitatiilor abundente, un spectacolul de cascadorie ce urma sa aiba loc pe stadionul „Cetate”, vineri dupa-amiaza, a fost amanat. Sala Unirii a gazduit ceremonialul de conferire a unor distinctii si premii de excelenta unor personalitati, manifestare urmata de microrecitalul Corului de Camera „Codex Apulum”, dirijor Iosif Fit. Elementul de atractie al programului celei de-a doua zile a fost reprezentat de „parada cetatii in costume de epoca”, Fanfara Armatei a IV-a din Cluj Napoca sustinand un concert de muzica de promenada.

Manifestarile s-au incheia cu focul de artificii si cu un megaconcert de muzica populara „Alba, inima de tara”, cu Dumitru Farcas, Veta Biris, Ioan Bocsa, Nicolae Furdui Iancu, Ionut Fulea, Dinu Iancu Salajanu, Sava Negrean Brudascu, Florica Ungur, Mioara Velicu, Floarea Calota, Gheorghe Rosoga, Niculina Stoican, Petrica Moise, Mariana Deac si altii.