Zilele Aradului vor dura in acest an o saptamana intreaga

Concerte de muzica folk, hip-hop si rock, dar si de muzica populara se vor desfasura pe zece scene amplasate in parcul Eminescu, in incinta strandului Neptun, precum si in cartierele municipiului de primaria impreuna cu Casa de Cultura, cu ocazia editiei din acest an a Zilelor Aradului.
Manifestarile, organizate in perioada 18-24 august, vor fi deschise cu un concert sustinut in parcul Eminescu de fanfara Garnizoanei Bistrita si de cea a Casei de Cultura a Aradului, urmat de un concert in aer liber si o parada cu costume de epoca.

In zilele urmatoare, vor mai concerta, intre altii, Analia Selis, Puya, Florin Chilian, trupele Amadeus, Bere Gratis, Damian@Brothers, Neri per Caso(Italia), 2 Unlimited(Olanda), Holograf, dar si interpretii de muzica populara Aurel Tamas, Teodor Ciucur-Bihor si Cristian Pomohaci. Nu in ultimul rand trebuie amintite concertul de muzica vieneza oferit miercuri, 20 august, de orchestra Filarmonicii de Stat Arad si, respectiv, concertele de muzica tiganeasca prezentate, joi si vineri, de Lavinia Raducanu si taraful Rromak.

Pe langa concerte, organizatorii au pregatit expozitii de fotografii, de pictura, spectacole de teatru, concursuri de street-dance si de grafitti.

De asemenea, familiilor care au implinit 50 de ani de casnicie in acest an le va fi decernata o “Diploma de aur”, in vreme ce mai multe personalitati aradene vor primi distinctii din partea primariei.

De-a lungul celor sapte zile ale sarbatorii orasului, se vor desfasura competitii sportive, de box si fotbal, precum si demonstratii de arte martiale si gimnastica aerobica.

In ultima zi, in incinta strandului Neptun va avea loc Festivalul Catlanelor(Festivalul Ceaunelor), la care vor fi pregatite peste 12.000 de portii de gulas (tocanita), din aproximativ doua tone de carne.

La acest festival vor participa 20 de echipe reprezentand primarii din judetul Arad, dar si din Germania si Ungaria. Totodata, bucatari din Szeged(Ungaria) vor pregati un gulas dintr-o tona de carne, o tona de ceapa si una de cartofi, intr-un ceaun cu capacitatea de 3.500 litri.

Potrivit primarului Gheorghe Falca, pentru editia din acest an a Zilelor Aradului, municipalitatea aradeana a alocat suma de 900.000 de lei.