Zeci de primării sucevene amendate de SGA pentru poluare

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava aplică frecvent amenzi pentru poluare unui număr de 30 de localităţi din judeţ, din cauză că foarte puţine gospodării sunt racordate la reţelele de apă şi canalizare, a declarat vineri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Prefectul a spus că investiţiile în reţelele de apă şi canal din aceste localităţi s-au realizat, în special, cu finanţări europene.

Totodată, Sinescu a precizat că oraşele Frasin şi Dolhasca nu dispun de staţii de epurare, în timp ce la Zvoriştea, Forăşti, Straja, Brodina, Voitinel, Boroaia, Păltinoasa, Fântâna Mare şi Cornu Luncii, staţiile de epurare nu sunt puse în funcţiune din lipsă de beneficiari. El a adăugat că în alte 19 localităţi numărul mic de racordări nu permite funcţionarea optimă a staţiilor de epurare, iar din acest motiv apele uzate nu sunt suficient tratate.

Potrivit prefectului, doar 15% din populaţia existentă în cele 30 de localităţi are locuinţele racordate la sistemele de apă şi canalizare. Această situaţie persistă, în principal, din raţiuni financiare, având în vedere că oamenii ar trebui să plătească sume deloc neglijabile pentru astfel de servicii. AGERPRES