Zeci de primari buzoieni au fost prezenţi la Caravana Smart City

Câteva zeci de primari din judeţul Buzău au fost prezenţi pe 15 aprilie la CJ Buzău la cea de a doua etapă a Caravanei Smart City 2.0 – Implementarea, acţiune organizată de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. La eveniment au mai participat prefectul judeţului, Carmen Ichim, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, consilieri locali şi judeţeni.

“Majoritatea proiectelor Smart City au fost implementate în partea de vest a ţării, capitala Marii Uniri, Alba Iulia, este un exemplu în acest sens, dar a venit vremea ca şi alte judeţe, cum ar fi şi Buzăul, să aplice tehnologiile de ultimă oră în favoarea simplilor cetăţeni, dar şi pentru o economie consistentă de resurse. Avem în vedere implementarea unor astfel de proiecte în mai multe comunităţi, cum ar fi municipiile Râmnicu Sărat şi Buzău, comunele Mărăcineni şi Săpoca”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a afirmat că noile tehnologii înseamnă şi o economie importantă de resurse. “Oraşul nostru este apropiat ca mărime de Alba Iulia, dacă vom fi sprijiniţi financiar, aşa cum ni s-a promis, în viitorul apropiat avem în vedere implementarea mai multor proiecte”, a spus edilul.

Caravana Smart City este un program de promovare a conceptelor Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la noile tehnologii, a modalităţilor de implementare şi mai ales a oportunităţilor de finanţare a acestora. Programul Caravana Smart City este organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate şi se desfăşoară Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. AGERPRES