Zece localitati din judetul Mures au castigat o finantare nerambursabila in valoare totala de peste 50.000 de euro pentru implementarea proiectelor depuse in cadrul Programului de Town Twinning 2006 „Intalniri intre cetateni”.
Prin acest proiect, muresenii din cele zece localitati vor avea posibilitatea sa dezvolte relatii de colaborare si prietenie cu cetateni europeni, sa se familiarizeze cu valorile culturale ale partenerilor si sa invete din experienta altora ce presupune sa fii cetatean al Uniunii Europene. Beneficiarii proiectelor sunt primariile Alunis, Chibed, Corunca, Ganesti, Ghindari, Gornesti, Magherani, Sighisoara si Vargata, iar printre autoritatile locale care vor beneficia de finantare nerambursabila se numara si Primaria Reghin, care a elaborat proiectul prin efort propriu.

Din totalul finantarii nerambursabile, in valoare de 50.357,31 euro, suma cea mai mare revine comunei Gornesti, care a obtinut 8.470,50 de euro. Aceasta schema de finantare face parte din Programul european de sprijin a cetateniei europene active, obiectivul principal fiind acela de a facilita intalnirile dintre cetatenii oraselor infratite, precum si crearea de noi relatii de infratire cu comunitati locale din state membre ale Uniunii Europene sau aflate in curs de aderare. Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii, marti, de Consiliul Judetean Mures, parteneri in implementarea proiectelor sunt localitati infratite din Ungaria, Italia si Germania.