Zece dintre bistriţenii “îmbătrâniţi activ” au fost premiaţi de Prefectură

Zece persoane în vârstă din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiate, joi, de către Instituţia Prefectului, Asociaţia Pro Apărarea Drepturilor Omului (Pro ADO) şi Centrul Europe Direct în cadrul “Săptămânii solidarităţii” organizate pentru al optulea an consecutiv de către Pro ADO. Acţiunea se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

“Este o ocazie pentru noi de a reflecta asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că datoria noastră este aceea de a crea condiţii favorabile îmbătrânirii active şi valorificării acestui potenţial de cunoaştere şi experienţă. (…) Astăzi, îmbătrânirea nu mai înseamnă retragerea individului din societate, înseamnă că individul trebuie să joace un rol tot mai activ, să ducă o viaţă sănătoasă, independentă, împlinită, motiv pentru care trebuie să încurajăm persoanele vârstnice să rămână în câmpul muncii, să fie în continuare un profesor bun, un inginer bun, care să poată da plus valoarea noii generaţii”, a declarat prefectul de Bistriţa-Năsăud, Nastasia Ani Bob.

Printre cei zece vârstnici care au primit diplome de merit s-au numărat ultimul opincar din judeţ, scriitori, artişti, cadre militare, ingineri, doctori şi cadre didactice. De asemenea, au mai fost acordate trei premii speciale unor membri fondatori ai Asociaţiei Pro ADO. AGERPRES