tusac_claudiu.jpgPrimarul social-democrat al Mangaliei, Claudiu Tusac, a informat ca politia a inceput urmarirea penala impotriva a zece consilieri locali, “pentru falsificarea sigiliului Consiliului Local Municipal din dorinta de a tine sedinte de consiliu ilegal”.

„Conform Politiei Municipiului Mangalia, a inceput urmarirea penala pentru consilierul local Paul Foleanu, alti noua consilieri fiind suspectati de complicitate”, a mentionat primarul Mangaliei, intr-un comunicat remis presei.

Potrivit acestuia, cei zece consilieri „certati cu legea” au comandat fabricarea unui nou sigiliu, cu toate ca cel original se afla in Primaria Municipiului Mangalia, unde este pastrat conform reglementarilor legale in vigoare. „In caz de pierdere sau deteriorare, exista o procedura standard, legala, care trebuie respectata: se anunta organele abilitate in termen de 24 de ore de la pierdere, se publica in Monitorul Oficial si numai conducatorul unitatii administrative poate comanda un astfel de insemn oficial al statului cu stema Romaniei la Monetaria Nationala”, a afirmat primarul, mentionand ca, „prin existenta si utilizarea acestui sigiliu fals, se pot induce in eroare atat Primaria Mangalia, cat si Prefectura Judetului Constanta si alte autoritati ale statului”.

Consilierii acuzati de primarul Mangaliei sustin ca nu au comis nicio infractiune, pentru ca in momentul in care au avut nevoie de stampila primariei, juristul institutiei le-a spus ca aceasta s-a pierdut, ei confectionand si folosind o alta stampila, insa „cu respectarea procedurilor legale in astfel de situatii”, dupa cum a precizat consilierul liberal Viorel Oleniuc. Luna trecuta, consilierii de opozitie din CLM Mangalia au castigat procesul intentat, in februarie 2009, de primarul Claudiu Tusac, prin care acesta cerea dizolvarea CLM considerand ca este ilegal din cauza incompatibilitatii unor consilieri. Instanta de judecata a respins solicitarea primarului,considerandu-se a fi nefondata.

Dupa pronuntarea instantei, consilierii PD-L, PNL, PRM si PC din CLM Mangalia i-au cerut primarului Claudiu Tusac sa demisioneze din functie. „Pentru abuzurile pe care le comite, ii cerem primarului Tusac demisia de onoare din functia pe care o detine, daca mai are onoare”, a declarat, intr-o conferinta de presa, consilierul PD-L Paul Foleanu. Consiliul Local Municipal Mangalia este format din 19 consilieri: cinci PSD, cinci PD-L, patru PNL, doi PC, doi FD si unul PRM. (Agerpres)