Un numar de zece persoane si-au depus candidatura pentru functia de primar al municipiului Ploiesti, doi dintre candidati fiind independenti sustinuti de partide politice, printre candidati numarandu-se si doua femei.
Reprezentanti a opt formatiuni politice si doi independenti, sustinuti de diverse partide, si-au depus candidatura pentru functia de primar al municipiului Ploiesti. Printre candidati se numara actualul viceprimar al municipiului, fostul viceprimar – in prezent deputat, un senator, consilieri locali, dar si oameni care pana acum nu au ocupat nicio functie in administratia publica.

Candidatul PSD este senatorul Daniel Savu, fost consilier local si fost ofiter SRI, cel care a luat locul lui Antonie Iorgovan in Senat, dupa decesul acestuia. Viceprimarul municipiului Ploiesti, Radu Socoleanu, ales in 2004 pe listele PRM si transferat in 2005 la PD, candideaza pentru functia de primar din partea PNG-CD, el inscriindu-se in aceasta formatiune in urma cu aproximativ doua luni.

Si cel de-al doilea viceprimar al municipiului Ploiesti, Gratiela Gavrilescu, aleasa in 2004 pe listele PUR si inscrisa ulterior in PNL candideaza din partea acestei formatiuni politice. Gavrilescu a demisionat din functia de viceprimar in luna decembrie a anului trecut, cand a fost investita in functia de deputat de Prahova, ramasa libera in urma decesului colegului sau de partid, Ioan Preda.

PRM si PDL au aruncat in lupta electorala pentru Primaria Ploiesti doi politicieni care nu au ocupat pana acum nicio functie in administratia publica. Din partea PDL candideaza avocatul Andrei Volosevici (unul dintre cei mai tineri candidati, 32 de ani), in vreme ce candidatul PRM este medicul Adrian Caramida. Din partea PC candideaza la Primaria Ploiesti consilierul local Elena Trican.

Printre candidatii la Primaria Ploiesti se numara si doi independenti. Este vorba despre directorul Regiei de Transport Public Ploiesti, Radu Popescu, fost vicepresedinte al PNL Prahova, sustinut acum de PIN, si deputatul Romeo Hanganu, a carui campanie este sustinuta financiar de Partidul National Democrat Crestin. Hanganu a fost, pe rand, primar al Ploiestiului, prefect al judetului Prahova, senator PD, deputat PC, fiind exclus din randul conservatorilor in mai 2007 pe motiv ca a semnat o declaratie de sustinere a presedintelui Traian Basescu, suspendat din functie la acea vreme.