Zăcământul de apă geotermală din zona Universităţii Oradea va fi folosit într-un proiect al Primăriei Oradea pentru producerea agentului termic necesar mai multor instituţii din zona campusului universitar. Consiliul Local Oradea a aprobat joi, unanim, cofinanţarea de la bugetul local a acestui proiect. Zăcământul de apă geotermală va fi folosit pentru deservirea perimetrului format de Muzeul Ţării Crişurilor, Grădina Zoologică, sediul Oficiului de Cadastru, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor şi Colegiul Economic „Partenie Cosma”.

„În urmă cu câteva luni, am depus un nou proiect pentru a valorifica suplimentar energia geotermală din zona Universităţii, unde vom fora un puţ pentru reinjecţie şi vom amenaja o reţea de conducte care să asigure încălzirea pe bază geotermală a mai multor instituţii”, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Potrivit acestuia, valoarea proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro vor fi asigurate de Administraţia Fondului de Mediu, dintr-un grant pus la dispoziţia României din partea Guvernului Norvegiei, diferenţa până la 4 milioane urmând să fie asigurată de la bugetul local. AGERPRES