Ymens, companie lider pe piața locală decloud, și NEC Corporation anunță un parteneriat dedicat dezvoltării de servicii sustenabile de cloud guvernamental pentru România. Prin acest parteneriat, expertiza vastă deținută de Ymens în livrarea de soluții și servicii cloud pe piața locală se combină cu tehnologiile robuste și sigure NEC,validate la nivel global,în scopul dezvoltării de soluții cloud dedicate instituțiilor publice și aliniate la cerințele Trusted Cloud Europe de la nivelul Uniunii Europene.

Cloud-ul guvernamental are potențialul de a facilita procesul de achiziție din sectorul public atât din perspectivă IT, cât și din cea de business. Cloud computing-uladuce flexibilitate ca urmare a modelului de plată de tip abonament și a posibilității de scalare în funcție de numărulde utilizatori, evoluția cerințelor sau a priorităților din zona de investiții. Cloud-ul guvernamental ajută autoritățile să crească eficiența procesului de achiziție, permițândîn același timp utilizatorilor finali accesul la soluții informatice moderne. Sectorul public beneficiază astfel de un progres tehnologic rapid, reducând, în același timp, cheltuielile directe cu infrastructura IT.

În cadrul acestui parteneriat, Ymens si NEC construiesc propria platformă SaaS (Software ca Serviciu) prin intermediul căreia vor oferi soluții dedicate sectorului public românesc. În acest fel, cele două companii susțin autoritățile publice locale și centrale în atingerea obiectivelor de optimizare a costurilor și de deservire a cetățenilor prin servicii de calitate înaltă. Platforma SaaS va avea la bază tehnologia Cloud Brokerage Suite oferită de NEC, utilizată deja la nivel global de peste 20 de operatori de telefonie pentru livrarea de servicii cloud.

Ymens, primul broker de cloud din România, este prezent în piață locală cu o ofertă variată de soluții cloud ce răspund la o gamă variată de cerințe atât din sectorul privat, cât și din cel public. O parte din aceste soluții, dar și alte servicii de cloud guvernamental, vor fi livrate instituțiilor publice prin noua platformă SaaS.

nume.jpg

Naoki Iizuka, Președinte și CEO, NEC Europe: “Guvernele din întreaga Europă adoptă strategii de tip “digital by default” în scopul facilităriiaccesului electronic al cetățenilor la serviciile publice dar și pentru a susține schimbul de informații. De asemenea, sectorul public începe tot mai mult să considere cloud-ul ca primă opțiune în scenariile de reducere a costurilor și creștere a agilității în business. Expertiza globală deținută de NEC în proiecte de tip SaaS, împreună cu rezultatelenotabile obținute de Ymenspe piața locală,construiesc premisele unui parteneriat puternicși capabil să susțină sectorul public din România în implementarea unei strategii de cloud sigure, robuste și eficiente din punct de vedere al costurilor.”

Bogdan Padiu, CEO Grup Teamnet: “În grupul Teamnet, ne propunem să inovăm permanent. Cloud-ul reduce barierele în adopția tehnologică, asistă instituțiile în deservirea eficientă a societății, reducând, în același timp, costurile și îmbunătățind productivitatea internă. Implementate la nivelul sectorului public, soluțiile cloud aduc transparență și simplitate în interacțiunea dintre autorități și cetățeni. Împreună cu NEC, una dintre cele mai importante companii de tehnologiela nivel global, ne propunem să aducem inovația din cloud în slujba societății românești „.

Costin Matache, Director General Ymens: “Acest parteneriat se traducepractic în soluții cloud și servicii de o foarte bună calitate care sunt, în același timp,ușor de accesat de către instituțiile publice, ca urmare a interfeței simplificate dar și a asistenței permanente. Suntem determinați în a micșora decalajul dintre tehnologie și utilizatori prin oferirea acelor servicii cu impact în buna utilizare a soluțiilor cloud, precum serviciile de consultanță, training și support.”

Despre Ymens

YMENS este primul broker cloud din România care oferă soluții de cloudsourcing. Acestea permit companiilor să externalizeze întreaga infrastructură IT în cloud și să beneficieze, în același timp, de o suită completă de soluții de consultanță suport, administrare și mentenanță, alături de servicii asociate precum BPO (business process outsourcing), AMS (application management services) sau IT outsourcing. Platforma de tehnologie cloud Ymens a fost dezvoltată în urma unei investiţii de un milion de euro. Ymens oferă soluţii personalizabile, compatibile şi interconectate care contribuie la eficientizarea afacerilor românești.

Cloud-ul este o infrastructură IT situată într-un data center care oferă platforme integrate de aplicații dedicate companiilor. Soluțiile cloud pot fi accesate online, direct din browser-ul de internet de pe laptop sau desktop, pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicații dedicate.

Pentru informații suplimentare, va rugăm accesați www.ymens.ro.

Despre NEC Corporation

NEC Corporation este lider global în integrarea tehnologiilor IT&C. Prin furnizarea de soluții și produse care utilizează îndeaproape experiența și resursele globale ale companiei, tehnologiile avansate NEC vin în întâmpinarea nevoilor complexe și în continuă schimbare ale clienților săi. NEC pune la dispoziția clienților săi peste 100 de ani de expertiza în domeniul inovării tehnologice și permite dezvoltarea oameniilor, afacerilor și societății.