www.Administratie.ro si DEKO Professional au pus in discutie solutiile de reabilitare termica in Brasov, Cluj, Timisoara si Craiova

reabilitare_craiova.jpgIn perioada 30 iunie – 2 iulie 2009 Portalul national de administratie publica www.administratie.ro a organizat impreuna cu DEKO Professional, o serie de seminarii locale pe tema reabilitarii termice la care au participat autoritati locale, auditori energetici, companii de constructii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.

Seminarul desfasurat pe 30 iunie 2009 la Brasov s-a bucurat de sprijinul Primariei Municipiului Brasov, care si-a prezentat programul local de reabilitare termica a cladirilor pentru 2009.

Din partea Primariei Municipiului Brasov au sustinut prezentari Liliana HORGA, Director executiv al Directiei Tehnice, Claudia URDEA, Sef Serviciu Relatii cu Asociatiile de Proprietari, Mihaela MUSCOIU, Inginer Energetic la Asociatia “Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului” Brasov si Ion BUNGHEZ, Presedintele Filialei BRASOV a Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii intr-o intalnire moderata de Mircea GHERGHE, Coordonator al Compartimentului Investitii din cadrul Consiliului Judetean Brasov.

Pe 1 iulie 2009 companiile de constructii si specialistii in reabilitare termica din Cluj au participat la seminarul moderat de Arh. Gheorghe ELKAN, reprezentant teritorial al Registrului Urbanistilor din Romania, unde au luat cuvantul Virgil PORUTIU, Director Tehnic al Primariei, Augustin MUNTEANU, presedintele ARACO – Filiala Cluj, auditori energetici si reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.

La Timisoara, pe 2 iulie 2009 a avut loc, cu participarea reprezentantilor Primariei Municipiului Timisoara, intalnirea dedicata problemelor locale in domeniul reabilitarii termice, unde au luat cuvantul Lacramioara PLETEA, Sef Birou Reabilitare Termica, Adrian DUMITRESCU – ELIAN – Presedintele Filialei Timisoara a ARACO, si Petru OLARIU, Primvicepresedinte al Ligii Nationale a Asociatiilor de Proprietari – Habitat Romania.

Tot pe 2 iulie 2009 a avut loc seminarul local de la Craiova, organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie “Oltenia”, unde, in prezenta lui Marian GIUBELAN, Seful Serviciului de Relatii cu Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariei Municipiului Craiova, participantii au pus in discutie aspectele programului national de reabilitare si solutiile tehnice folosite, aratand ca in foarte putine lucrari de reabilitare s-au respectat recomandarile auditorilor energetici – cei care intocmesc in final certificatul de eficienta energetica al cladirii.

Evenimentele s-au bucurat de interventii in direct din partea Ginei PETRESCU din cadrul Directiei de Reabilitare Termica din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, care a prezentat noutatile pentru anul 2009 in programul national de reabilitare termica, aratand ca peste 360 de milioane de lei vor fi alocati anul acesta pentru finantarea proiectelor locale de reabilitare termica.

Mihai MEREUTA, presedintele Ligii Habitat, a intervenit, telefonic, pentru a exprima sprijinul Ligii pentru utilizarea unor solutii de calitate in reabilitarea termica si lobby-ul pe care il desfasoara Liga in vederea suplimentarii fondurilor alocate acestui program. Tot telefonic a intervenit si Laurentiu PLOSCEANU, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii, pentru a atrage atentia asupra necesitatii unei analize riguroase a ofertelor si solutiilor utilizate, in scopul asigurarii unor lucrari de calitate si avertizand asupra preturilor de dumping practicate de unii constructori, care se reflecta in produse si lucrari necorespunzatoare din punct de vedere calitativ.

Reprezentantii DEKO Professional, Tiberiu ANDRIOAIEI – Director General, Mircea TESCARU – Area Sales Manager Ardeal si Gili PIRVU – Area Sales Manager Oltenia, au prezentat avantajele sistemului complet de anvelopare a cladirilor: scaderea cheltuielilor de intretinere cu peste 35%; un control al temperaturii in locuinte, pe tot parcursul anului; un mod de viata sanatos favorizat de climatul echilibrat al locuintei; izolare fonica; renovarea fatadei, improspatand aspectul exterior al locuintei.

Programul national de seminarii locale va continua in partea a doua a anului cu evenimente in Constanta, Sibiu si alte mari orase din tara.