Activitatea A3.2 Pregătirea și organizarea workshopurilor, parte a proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!” derulat în  cadrul  Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 | Cod SMIS 2014+ 106519, de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bihor, Direcția de Sănătate Publică Alba și Fundația Romanian Angels Appeal, s-a derulat în 19 decembrie 2020.

La cele 3 Workshopuri organizate pe Zoom, pe 19 decembrie 2020, au participat medicii de familie și angajații DSP înscriși în proiect dar și specialiști și invitati speciali din afara proiectului.

 

Dintre subiectele dezbătute de participanți, împreuna cu invitații speciali:

Workshop 1: Modelul practicii de grup din asistenta primara olandeza – solutii practice pentru ingrijiri preventive si managementul integrat al bolilor cronice

Dr. Isar Cristina, Medic de familie

 

Workshop 2: Modelul centrelor de permanenta din asistenta primara olandeza. Organizare/Triaj digitalizat/Adaptari la criza Corona

Dr. Adriana Antohe, Medic de familie

 

Workshop 3: La zi cu infectia SarsCov2

  1. Introducere –  Simona Pârvu, Director INSP București
  2. Perspectiva pneumologului de ambulatoriu/spital – Conf. Dr. Dragoș Bumbacea, Spitalul Elias, București
  3. Perspectiva infecționistului – Dr. Liliana Preotescu, Institutul Matei Balș

 

Prezentările au fost însoțite de sesiuni interactive cu întrebări și observații din partea participanților, moderate de dr. Adrian Pana, expert în probleme de sănătate publică. Invitatul surpriză a fost Dr. Cassandra Zwaan-Gagenel, GP, Director medical WDHMN, care a dezvăluit cum răspunde sistemul de sănătate din Olanda la provocările actuale.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei Obiectiv specific 4.8: Îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical.

Detalii Suplimetare pe site-ul medic.dsptr.ro

Manager de Proiect: Sferle Sorin