marinescu_dumitru.jpgNoul prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat sâmbătă, la învestirea oficială în funcţie, că doreşte o bună colaborare cu autorităţile locale, că va ţine seama de sensibilităţile comunităţii maghiare, dar a avertizat că „legea nu se negociază”.

El a menţionat că printre priorităţile sale se numără menţinerea armonioasă a relaţiilor interetnice şi dezvoltarea judeţului. „Ca prefect vreau să fie linişte în judeţul Covasna. Eu sunt născut aici şi cunosc problemele şi sensibilităţile. (…) Voi avea întâlniri cu conducerea judeţului, cu preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, şi în funcţie de lege le vom putea satisface dorinţele. (…) Legea nu poate fi negociată. Legea e lege şi trebuie respectată”, a afirmat Marinescu.

Noul prefect consideră că prin dialog se pot rezolva şi detensiona multe probleme, prin urmare şi-a propus să aibă o relaţie deschisă cu reprezentanţii administraţiei locale. Întrebat dacă va retrage din instanţă acţiunile intentate autorităţilor locale de către fostul prefect Codrin Munteanu, Marinescu a menţionat că aceste cazuri vor fi studiate, dar, în principiu, va lăsa justiţia să se pronunţe.

Învestirea în funcţie a noului prefect a avut loc în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a fostului prefect Codrin Munteanu, promovat secretar general la Ministerul Apărării Naţionale, a preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, precum şi a reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate. Consiliul Judeţean Covasna a fost reprezentat de cei doi vicepreşedinţi, Henning Laszlo şi Nagy Jozsef.

Dumitru Marinescu, de profesie inginer, a fost timp de trei mandate primar în comuna Vâlcele, iar în ultimele luni a ocupat funcţia de director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Acesta este absolvit Institutul Naţional de Administraţie, iar timp de mai mulţi ani a fost prim-vicepreşedinte al PSD Covasna, funcţie din care a demisionat. AGERPRES