Reabilitarea drumurilor judetene si a drumurilor nationale a devenit subiect de disputa politica la sedinta Comisiei Consultative a judetului Vrancea, desfasurata la Focsani pe 19 aprilie.
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, pesedistul Marian Oprisan, le-a reprosat reprezentantilor guvernului in teritoriu ca Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a inghetat sau chiar nu a alocat bani pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a drumurilor. Subprefectul liberalul Manole Mercea, i-a acuzat insa pe cei de la PSD ca in ultimii 15 ani, cat au guvernat judetul Vrancea, nu au facut nimic pentru a repara principalele cai rutiere din judet.
„Campania electorala nu s-a terminat inca, se pare iar ca dumneavoastra, cei de la PSD, incercati sa ne puneti pe noi cei de la Alianta D.A. pe coji de nuci si incercati sa va derogati de la raspunderea pe care ati avut-o timp de 15 ani in Vrancea, perioada in care nu prea ati astupat gropile. Mai mult, lucrarile la drumurile pe care le-ati asfaltat la finele lui 2004 nu au fost achitate in totalitate si nici nu au fost prevazute sume in bugetul pe 2005, tot de catre guvernul Nastase, care a fundamentat acest buget”, a spus subprefectul.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea l-a acuzat pe Mercea ca face politica intr-o sedinta care are doar scopuri administrative si a anuntat ca va da in judecata Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru faptul ca nu aloca fondurile necesare reabilitarii drumurilor din Vrancea si pentru ca refuza sa preia in administrare DN 23 Maicanesti-Boghesti-Bogza-Dumitresti-Jitia.