Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan (foto), a amenintat cu desfiintarea consiliului judetean, dupa ce hotararea privind privatizarea Drumuri si Poduri SA, initiata de el, nu a strans necesarul de doua treimi pentru a trece.
Oprisan i-a acuzat pe consilierii judeteni din grupul Aliantei D.A., care s-au opus acestui proiect, de rea-vointa si chiar de incompetenta. „Din pacate, la proiectele majore, in interesul cetatenilor, noi nu reusim sa obtinem o majoritate absoluta. Daca vom mai avea un singur proiect de hotarare care necesita doua treimi si care nu va trece din cauza intereselor de grup ale Aliantei D.A., atunci consilierii judeteni ai PSD se vor retrage. Vom dizolva practic consiliul judetean si vom face alegeri noi. Sunt convins ca la aceste alegeri vom obtine majoritatea”, a declarat, pentru Rompres, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

Intrebat ce vor spune sefii PSD de la Bucuresti despre o posibila dizolvare a consiliului judetean, Oprisan a precizat ca el nu discuta astfel de lucruri cu liderii centrali ai partidului. „Eu nu ma consult cu cei de la centru in ceea ce priveste Consiliul Judetean Vrancea”, a mai spus Oprisan.

Consilierii Aliantei D.A. s-au opus demararii procedurilor de privatizare a Societatii Drumuri si Poduri SA, din subordinea consiliului judetean. Ei au spus ca, desi doctrinar, sunt pentru privatizare, in acest caz particular se opun demararii unui astfel de proces care, in opinia lor, nu este 100% transparent. Societatea Drumuri si Poduri SA are in acest moment conturile blocate de catre Directia de Finante Publice Vrancea dupa ce datoriile bugetare au ajuns, in ultimii trei ani de zile, la aproximativ 100 miliarde lei. Societatea are un patrimoniu de 66 miliarde lei si aproximativ 400 de angajati.