“Vom achizitiona un patinoar care va deveni centrul unui complex intreg de evenimente grupate sub denumirea Ice Park”

flutur_catalin2009.jpgAnunta Catalin Flutur, Primarul Municipiului Botosani, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului national de Administratie Publica, www.Administratie.ro.

Acesta mentioneaza ca una din directiile de actiune ale municipalitatii botosanene in ultima perioada a fost aceea de a organiza cat mai multe evenimente culturale si de a crea noi locatii de divertisment in care locuitorii orasului sa se poata relaxa permanent.

– Domnule Catalin Flutur, va aflati la conducerea Primariei Botosani pentru un al doilea mandat. Ce le propuneti botosanenilor pentru relaxare?

– Ne-a preocupat inca din primul mandat sa organizam pentru botosaneni manifestari la care ei sa se simta bine. Oamenii au nevoie de astfel de momente pentru a se detasa de tumultul cotidian. Am mai spus-o si o repet, muncim mult in fiecare zi a anului si lucrul acesta cred ca se vede in urma noastra, dar trebuie sa ne mai si destindem iar botosanenii au demonstrat intotdeauna la actiunile noastre ca stiu sa se distreze frumos. Avem multe actiuni pe care le organizam anual si as incepe cu concertele cu ocazia Zilelor Orasului unde vin mii de tineri pe seara.

O alta actiune a noastra ar fi Festivalul verii pe care l-am organizat in fiecare an de cind am venit la conducerea primariei si asta dintr-un rationament foarte logic. Sunt foarte multi botosaneni care, din pacate, nu au parte de concedii pe timpul verii, cand cei mai multi pleaca la mare, la munte, in strainatate, si atunci asta ramane poate singura lor distractie in aceasta perioada.

Revelionul in aer liber unde invitam ca si la festivalul verii, artisti si trupe iubite de publicul tanar, este o alta actiune de care ne preocupam. Tot in aceeasi perioada organizam cu succes chiar, Revelionul Pensionarilor, o petrecere prin care incercam sa le aducem o bucurie celor trecuti de prima tinerete pentru ca nu numai tinerii sunt in atentia noastra. E o mare bucurie pentru ei si va spun asta din ceea ce simt de fiecare data cand ne intalnim cu acest prilej. Pentru cei mai mici dintre botosaneni organizam intalnirea cu Mos Craciun unde vin de fiecare data mii de copii. Primesc daruri, facem spectacole cu aceasta ocazie, se creeaza atmosfera aceea de sarbatori pe care o asteptam cu totii.

De doi ani pentru cei mai tineri functioneaza si in Botosani patinoarul care devine de la un an la altul o atractie puternica. Pot sa mai adaug la capitolul divertisment in municipiul Botosani un eveniment pe care ne-am gindit sa-l organizam pentru doamnele care au facut ca numele Botosanilor sa se auda in tara si dincolo de granitele ei. Actiunea, am intitulat-o noi “Gala valorilor feminine” si se desfasoara in luna martie, in preajma zilei dedicata femeilor. Este un eveniment care anul acesta cel putin, a avut succes ceea ce ne determina s-o continuam si in anii urmatori. Ar mai fi, si merita sa amintim pentru ca vin foarte multi botosaneni, concertele estivale sustinute de Fanfara Botosanca in foisorul din parc. In aceasta vara in deschiderea concertelor sustinute de acesti instrumentisti au cantat copii talentati din oras si in fiecare duminica s-au strans zeci de botosaneni pentru a-i asculta.

– Una dintre manifestarile importante pentru Botosani este “Festivalul Verii”, despre care ati vorbit deja in cateva cuvinte. Ne puteti da mai multe detalii legate de acest eveniment?

– Incercam de fiecare data sa aducem la festivalul verii artisti si trupe din cele care nu au mai fost la Botosani astfel incat botosanenii sa-i vada pe rand pe toti. Ca in fiecare an, festivalul s-a bucurat de succes vara aceasta. Cele 4 zile pe care le-am consacrat manifestarii au facut din Botosani un spatiu in care lumea a petrecut, s-a distrat, a lasat deoparte grijile zilnice si a venit sa cante, sa danseze si credem noi ca prin asta ne-am indeplinit obiectivul urmarit. Ne dorim ca botosanenii sa aiba parte si de momente de distractie pentru ca multi dintre ei poate nici nu au parte de asa ceva tot restul anului. In fiecare seara de festival au fost pe putin 3000 de persoane, chiar mai mult in zilele de week-end cand lumea e libera. Ma bucur de fiecare data sa-i vad veseli pe botosaneni la aceste manifestari. E un eveniment pe care il organizam in parteneriat cu o firma privata care finanteaza aproape integral evenimentul, Primaria platind doar seara de folclor.

Mai vreau sa amintesc aici de un eveniment pe care l-am organizat anul acesta in primavara impreuna cu cei de la Radio Romania Actualitati, anume “Folk fara varsta” unde am avut folkisti de seama ai tarii ca Mircea Baniciu, Zoia Alecu, Vasile Seicaru, Maria Ghiroghiu. A fost o seara la care au participat foarte multi tineri, sala teatrului unde am organizat noi evenimentul a fost neincapatoare. Iata, sunt motive ca ne preocupa astfel de manifestari la care botosanenii sa se simta bine indiferent ca le organizam singuri sau in parteneriat cu diferite ONG-uri sau institutii private sau publice.

– Stim ca in oras functioneaza de ceva vreme si un patinoar. Cum v-a venit ideea unui asemenea proiect si care ar fi dezvoltarea lui in viitor?

– Datorita succesului pe care l-am inregistrat in cei doi ani cat timp am inchiriat patinoarul, anul acesta vom achizitiona unul care sa fie al nostru pe care sa-l putem folosi chiar si in alte perioade ale anului. Cand ne referim la patinoar vorbim insa de un complex intreg de evenimente care au loc in cadrul unui proiect pe care l-am intitulat noi “Ice Park”. Pe langa patinoarul unde am avut in fiecare zi in jur de 2000 de tineri, chiar mai mult in zilele de week-end sau cand am organizat concerte in zona, am montat casute de lemn pentru agentii economici care au posibilitatea astfel sa castige avind in vedere vadul comercial care se creeaza in aceasta perioada. Nu mai spun de concertele pe care le facem unde invitam artisti talentati din oras dar si cunoscuti din tara. Avem concursuri sau carnavaluri care atrag foarte multi tineri dornici de distractie pe timpul iernii. E o perioada frumoasa care incepe la Sfantul Nicolae si depaseste de regula 15 ianuarie pentru ca sarbatorile de iarna se incheie la Botosani cu “Zilele Mihai Eminescu”, un alt eveniment important al orasului nostru.