Volumul operaţiunilor online în administraţiile locale a crescut de 12 ori, de la declanşarea pandemiei de Covid-19

Media conturilor online nou create de contribuabili pentru a gestiona relaţia cu administraţiile locale a ajuns la 600 pe lună, faţă de 50 cât se raporta în 2019, arată datele statistice publicate de unul dintre producătorii de aplicaţii software pentru administraţia publică locală.
“De la o medie de înrolare de 50 contribuabili pe lună, în 2019, am ajuns la o medie de 600 de conturi nou create în fiecare lună, în 2020, în platformă. Proporţional, a crescut şi volumul operaţiunilor desfăşurate prin intermediul platformei. Spre exemplu, în 2019, am avut o medie de 50 de certificate fiscale emise în fiecare lună. În martie 2020, au fost peste 700, în aprilie mai mult de 1.200, iar vârful estimăm că va fi în luna mai. Spre surprinderea noastră, 25% din solicitări au venit prin persoane de peste 50 de ani, ceea ce e un lucru foarte promiţător pentru dezvoltarea serviciilor online”, explică Florian Simionescu, manager Integrisoft Solutions.
Potrivit sursei citate, numărul de operaţiuni realizate prin intermediul platformelor informatice care deservesc administraţiile publice locale este de 12 ori mai mare, în această perioadă.
Totodată, de la declanşarea pandemiei, o treime dintre primarii din România şi-au exprimat disponibilitatea de implementare de soluţii informatice în administraţie.
Datele statistice au fost culese din sistemele online produse de unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT pentru administraţie, compania Integrisoft Solutions, într-un sistem dezvoltat în peste 40% din oraşe şi mai mult de 30% din oraşele municipii reşedinţe de judeţ. AGERPRES