Vlad Filat anunta apropiata ridicare a vizelor pentru cetatenii romani in Republica Moldova

filat_vlad.jpgCandidatul coalitiei democratice la functia de prim-ministru al Republicii Moldova, liderul PDLM Vlad Filat, a declarat ca ridicarea vizelor pentru romani va fi examinata in paralel cu semnarea acordului privind micul trafic de frontiera, dar si cu deschiderea consulatelor romanesti la Cahul si Balti, dupa cum relateaza portalul stireazilei.md.

Liderul PDLM a reafirmat ca prima actiune intreprinsa de cabinetul de ministri pe care ar urma sa-l conduca ar fi ridicarea regimului de vize pentru cetatenii romani. ” Este o decizie care nu necesita foarte mult efort. Este o actiune care tine si de angajamentele pe care ni le-am asumat”, spune Vlad Filat.

Candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana la functia de premier sustine ca anularea regimului de vize va fi examinata la pachet cu semnarea Acordului privind micul trafic la frontiera, potrivit sursei mentionate. “Aceasta actiune urmeaza sa fie privita in complex cu deschiderea celor doua consulate romanesti la Balti si Cahul, pentru a facilita procedura de acordare a vizelor romanesti, si, pe de alta parte, pentru a facilita implementarea prevederilor Conventiei privind micul trafic la frontiera”, a spus Vlad Filat.

Totodata, liderul PLDM a dat asigurari ca drepturile tuturor cetatenilor vor fi respectate in egala masura, indiferent de etnie. “Actul de guvernare va fi in interesul fiecarui cetatean, indiferent de etnia din care face parte. Din angajamentele pe care ni le-am asumat la crearea coalitiei si in cadrul activitatii ulterioare nu am auzit si nici nu am intuit ca ar exista intentii venite dintr-o parte a Aliantei in a discrimina cetateni ai Republicii Moldova”, a spus presedintele PLDM, Vlad Filat.