Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a primit la Palatul Victoria pe insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Taplin, intr-o vizita de prezentare.
Biroul de presa al Guvernului a informat ca primul-ministru i-a multumit oficialului american pentru sprijinul pe care SUA l-a acordat Romaniei pentru reconstructia zonelor afectate de inundatiile din acest an. Mark Taplin a precizat ca SUA doresc ca banii oferiti ca ajutor sa fie directionati catre comunitatile locale, pentru a putea fi folositi in proiecte concrete de refacere. Valoarea totala a ajutorului SUA pentru inundatiile din Romania este de aproximativ 3 milioane dolari.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a asigurat pe diplomatul american de angajamentul Romaniei de a continua lupta impotriva terorismului. Ambii oficiali au reliefat necesitatea continuarii unei colaborari cat mai stranse intre cele doua state. La finalul discutiilor, premierul roman i-a prezentat insarcinatului cu afaceri al SUA la Bucuresti principalele masuri pe care Guvernul le-a luat in lupta impotriva coruptiei si pentru reforma justitiei.