Vizită a unei delegaţii din Federaţia Rusă la Brăila

delagatie rusa.jpgÎn perioada 7 – 11 aprilie o delegaţie condusă de Victor Demin – consul general al Consulatului Federatiei Ruse la Constanta si Nikolai Ottiasov – Preşedintele Raionului Municipal Kolomenskii, Regiunea Moscova, s-a aflat în vizită la Braila. Această vizită a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de activitate a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România.

Având în vedere faptul că la Brăila fiinţează una dintre cele mai puternice comunităţi ale ruşilor lipoveni, Nikolai Ottiasov, Natalia Uhina – directorul Fundaţiei Minicipale a Casei de Cultură şi Inna Rvaceva – Şeful Secţiei Relaţii Culturale a Administraţiei Kolomenskoe întreprind o vizită în municipiul Brăila.

Alaturi de oficialii din Federaţia Rusă au mai fost prezenti Ioan Maliş – Consilier al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi Fenia Jipa Rubanov – preşedinte al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Brăila. Pe 9 aprilie, delegaţia a avut o întâlnire cu Primarul Municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu.

“Delegaţii din Federaţia Rusă nu vin atât de des în Brăila sau în zonă. Am considerat important să vă întâlniţi cu delegaţia nostră, deoarece credem că este foarte bine să aibă loc întâlniri între şefii administraţiilor din România şi Federaţia Rusă. Este important să materializăm relaţii economice între cele două comunităţi, iar în această privinţă puteţi conta pe sprijinul Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa”, a declarat cu această ocazie Victor Demin – consul general al Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa.