marin-doina.jpgDeclara Eleonora Doina Marin, Arhitect Sef al Primariei Galati, intr-un interviu acordat pentru portalul www.Administratie.ro.
Urban Concept este un program national si international de promovare a proiectelor de dezvoltare urbana moderna in Romania, initiat de Portalul de administratie publica impreuna cu una din cele mai importante companii de pe piata imobiliara din Romania, EURISKO (www.eurisko.ro). Urban Concept reuneste factorii de raspundere si specialistii din administratia publica intr-o platforma de comunicare interactiva ce isi propune sa dezbata solutii si proiecte de modernizare a oraselor din Romania.

In cadrul acestei initiative va prezentam proiectele de dezvoltare urbana derulate de Primaria Muncipiului Galati, intr-un interviu cu Eleonora Doina Marin, Arhitect Sef al Primariei.

– Care sunt cele mai importante proiecte de dezvoltare urbana moderna ale municipiului Galati?

– Primaria municipiului Galati deruleaza o multitudine de proiecte de dezvoltare urbana moderna. In afara de proiectul de dezvoltare a Parcului industrial, si proiectul Donauhanse, realizat in cadrul unei cooperari internationale, exista inca multe ale proiecte dar in faza incipienta si atat de spectaculoase, incat parca nici nu indraznim sa vorbim despre ele: zone rezidentiale cu accente de blocuri cu inaltimi care nu au fost realizate pana in prezent pe terenul macroporic sensibil la umezire si in conditiile de grad de seismicitate 8; port de ambarcatiuni de mare anvergura, la Dunare, plaje ultramoderne flancate in planul doi, de zone rezidentiale cu blocuri terasate cu accente de blocuri foarte inalte cu toate dotarile necesare si cu fantani arteziene care sa se desfasoare in cascade pe distante mari intre uscat catre Dunare.
Preocuparea Primarului si a Consilierilor Locali care se manifesta in regim de urgenta, este construirea unor parcari supraetajate, motivat de lipsa acuta a locurilor de parcare in municipiul Galati.Primim de asemenea necontenit delegatii de investitori straini care isi prezinta intentia de a transforma municipiul nostru. Visul nostru de arhitecti este ca municipiul Galati sa devina un oras european care sa constituie un model pentru alte orase europene.

– Ce ne puteti spune despre planul de realizare a Parcului industrial?

– Consiliul Local Galati, Consiliul Judetului Galati Universitatea