Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine necesitatea evaluării performanţei în administraţie, arătând că nu înţelege de ce există diferenţe mari de salarizare pentru acelaşi nivel de muncă şi pentru nivel comparabil de competenţă în sistemul bugetar.

„E foarte greu de explicat de ce există pentru acelaşi nivel de muncă şi pentru nivel comparabil de competenţă diferenţe aşa de mari (n. r.- diferenţe de salarizare). În mod evident o discuţie despre evaluarea performanţei în administraţie trebuie făcută mult mai serios decât se face astăzi de o manieră formală. Adică şeful ierarhic te evaluează la final de an cu privire la performanţele pe care le-ai atins”, a declarat ministrul Muncii într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani.

Alexandru a arătat că deficienţele actualului sistem de salarizare din zona bugetară sunt generate de parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD). „Nu am cum să vă dau răspunsul eu pentru o gândire a PSD cu privire la salarizarea din sistemul public. Aceasta a fost gândirea, legea şi efectele pe care gândirea lor a generat-o în plan practic. Eu sunt un om orientat spre a evalua performanţa celor cu care lucrez. După cum vedeţi, am şi rezultate. Am şi o abordare pragmatică cu privire la aspecte care ţin de meritul cu privire la bonusuri, la alte beneficii pe care le primeşte cineva care nu are performanţă şi de aceea nici nu sunt foarte comodă pentru sistemul public, dar operez în cadrul legal pe care îl avem în acest moment, cu un Parlament dominat de PSD, PSD care a generat această legislaţie şi pe pensii, şi pe salarii cu optica pe care a avut-o, fără să fie atent la performanţa din sistem, ci doar dând, dând de dragul de a fi popular în ochii electoratului. Eu sunt un om orientat spre eficienţă, de aceea incomod pentru zona publică”, a adăugat ministrul. AGERPRES