lungu_ion_2008.jpgConsiliul director şi Consiliul de Administraţie al Asociaţiei de tip Zonă Metropolitană a Sucevei s-au reunit, vineri, în prima şedinţă oficială, la Primăria Suceava.

În cadrul reuniunii inaugurale, primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi preşedintele asociaţiei, a supus atenţiei principiile de organizare şi funcţionare pentru perioada următoare, anul 2012 fiind unul în care se are în vedere creionarea unor proiecte comune pentru cele opt localităţi componente. În opinia lui Lungu, asocierea de tip metropolitan poate să conducă la dezvoltare şi la crearea de noi locuri de muncă, prin implementarea de proiecte comune şi atragerea de investitori. Singura comuna limitrofă Sucevei care, în urma opoziţiei conducerii locale, nu face parte din Zona Metropolitană este Şcheia.

”Nu este orgoliul nimănui de a face această zonă metropolitană, iar cei care afirmă că Lungu vrea să devină primar general pot sta liniştiţi, pentru că nu mă interesează acest lucru. Eu sunt şi rămân în continuare primarul locuitorilor din municipiul Suceava şi atât. Au fost multe discuţii pe acest subiect, dar vreau să asigur pe toată lumea că se păstrează în continuare autonomia locală şi cea financiară pentru fiecare localitate în parte şi mai ales nu se percep taxe suplimentare”, a spus Lungu.

Din CA al Zonei Metropolitane Suceava fac parte 57 de consilieri locali din cele opt localităţi componente (Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Suceava), numărul acestora fiind reprezentativ pentru numărul de locuitori al fiecărei unităţi administrative, cu o paritate de un consilier la două mii de locuitori. Din Consiliul director al asociaţiei fac parte primarii celor opt localităţi. AGERPRES