Principalele proiecte de investiţii publice ale judeţului Maramureş au fost abordate într-o discuţie cu managerul împrumuturi şi dezvoltare socială în cadrul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Wassila Dridi, a informat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

„Pentru a asigura finanţarea necesară implementării proiectelor cu un impact major în dezvoltarea judeţului Maramureş, am avut o întâlnire de lucru cu doamna Wassila Dridi, manager împrumuturi şi dezvoltare socială în cadrul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Am discutat cu doamna Wassila Dridi despre portofoliul de proiecte pe care l-am dezvoltat în aceşti trei ani de când am preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, precum şi despre impactul pozitiv pe care aceste proiecte îl vor avea în comunitatea maramureşeană. Ulterior, am mers în teren pentru a vedea câteva dintre obiectivele de investiţii pe care le avem în plan”, a spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că în timpul discuţiilor şi-a exprimat încrederea că va obţine finanţarea altor proiecte pentru comunitate. „Investiţiile în domeniul infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, conservării patrimoniului cultural, dar şi pentru dezvoltarea comunităţilor marginalizate sunt câteva dintre proiectele pe care le-am prezentat doamnei Wassila Dridi şi care sunt eligibile pentru a primi sprijin financiar din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Am încredere că vom primi sprijinul de care avem nevoie din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar astfel vom asigura cofinanţa şi cheltuielile neeligibile pentru proiectele noastre de dezvoltare a Maramureşului”, a adăugat Ionel Bogdan. AGERPRES