boc_emil_2009.jpgPremierul Emil Boc propune ca noile judeţe rezultate din reorganizarea administrativ-teritorială să fie denumite prin hotărâri ale noilor consilii judeţene, formate prin alegerile locale din iunie 2012.

„Propunerea pe care o supun dezbaterii este următoarea: nu trebuie Bucureştiul, după părerea mea, să stabilească cum se va numi judeţul care va cuprinde cinci judeţe care sunt astăzi în Regiunea de Nord-Vest şi mă refer aici la Cluj, Bihor, Maramureş, Bistriţa, Sălaj. Nu cred că este treaba Bucureştiului să spună cum se va numi acest judeţ. Putem să o facem, dar cred că cel mai bine este să spunem în felul următor: anul viitor, în iunie vor avea loc alegeri pentru consiliul judeţean nou format, dacă reuşeşte această împărţire administrativă. După ce se alege noul consiliu judeţean mai mare, pe aceste cinci judeţe actuale, el se adună şi stabileşte denumirea judeţului respectiv iar noi o validăm prin hotărâre de guvern la Bucureşti”, a spus Boc miercuri, la Radio România Actualităţi.

De asemenea, el a susţinut că viitoarea reîmpărţire teritorială nu va conduce la preschimbarea imediată a actelor de identitate ale populaţiei sau a plăcuţelor de înmatriculare ale maşinilor. După reorganizarea administrativ-teritorială, serviciile prestate de instituţiile deconcentrate din judeţe vor fi mutate la nivelul marilor municipii şi vor deservi şi comunele din apropiere, a mai explicat premierul. AGERPRES