Viitoarea groapa de gunoi a Sucevei ar putea fi amenajata in comuna Moara

Primarul sucevean Ion Lungu vrea ca impreuna cu reprezentantii comunei Moara sa viziteze o rampa de deseuri ecologica, la standarde europene, pentru a-i convinge pe acestia ca vor avea de castigat in urma amenajarii unui depozit de deseuri in localitatea lor.
Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat, in sedinta extraordinara, inaintarea catre Guvern a documentatiei privind propunerea de emitere a unei hotariri de trecere a unei suprafete de 32 de hectare de teren din proprietatea privata a statului roman in proprietatea privata a municipiului Suceava. Suprafata se compune din doua parcele de teren situate pe terenul comunei Moara, intentia Primariei Suceava fiind aceea de a amenaja in zona respectiva o groapa ecologica de depozitare a deseurilor, la standarde europene.

In prezent, cele doua parcele de 14,68 si, respectiv, de 17,32 hectare sunt administrate de Agentia Domeniilor Statului. In eventualitatea transferului suprafetelor respective in patrimoniul municipalitatii, cele 32 de hectare vor fi administrate de Consiliul Local Suceava. Primarul Ion Lungu urmeaza ca, prin serviciile de specialitate, sa inainteze hotarirea deliberativului local sucevean catre Consiliul Judetean Suceava in vederea promovarii hotararii de Guvern privitoare la transferul de proprietate asupra suprafetei respective. De mentionat ca ambele parcele sunt situate la o distanta de circa 12 kilometri de municipiul Suceava, in cazul transferului de proprietate ele devenind un fel de enclave ale Sucevei in cadrul comunei Moara.

Demersul municipalitatii sucevene a fost explicat de seful administratiei locale prin faptul ca Primaria Suceava va avea cea mai importanta contributie la amenajarea depozitului respectiv. Referindu-se la problemele ridicate de amenajarea unei rampe ecologice pentru depozitarea deseurilor, primarul Ion Lungu a aratat ca distanta pana la cea mai apropiata casa este de 1,5 kilometri. Totodata, edilul sef al municipiului resedinta de judet s-a aratat dispus sa mearga impreuna cu reprezentantii administratiei locale a comunei Moara pentru a vedea modelul unei gropi ecologice la standarde europene. “Intentionam sa vizionam la fata locului o rampa ecologica, pentru a vedea ca, de fapt acolo este ca o farmacie iar comunitatea locala poate castiga foarte mult”, a declarat primarul Ion Lungu.