ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Calafat, că la solicitarea FMI Executivul va aloca bani pentru reducerea arieratelor autorităţilor locale acumulate în timp şi care în acest moment se ridică la un miliard de lei. Potrivit premierului, inclusiv o parte din banii de la rectificarea bugetară vor fi îndreptaţi către reducerea acestor arierate care se va face lunar cu cinci procente.

„A fost solicitarea FMI către Guvernul României de a reduce arieratele autorităţilor locale din ţară şi este pentru prima dată când Guvernul reacţionează pentru că este un lucru benefic pentru noi. De fiecare dată reprezentanţii FMI ne cer să plătim datoriile autorităţilor locale care, în ultimii doi ani, au fost băgate în faliment. Cu mici excepţii mai era câte un primar care primea câte ceva dar, în general, autorităţile locale au fost băgate în faliment. Aceste aerierate în valoare de peste un miliard de lei ne-am obligat să le reducem cu 5% în fiecare lună. Inclusiv o parte din banii de la rectificarea bugetară vor merge către arieratele autorităţile locale”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a ţinut să precizeze că arieratele reprezintă facturi ale autorităţilor locale care reprezintă facturi mai vechi de 90 de zile. AGERPRES