Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat miercuri că Guvernul pe care îl va conduce va interzice achiziţionarea de către instituţiile publice a maşinilor care nu protejează mediul.

„Va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instituţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autoturisme care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate. La noi, cât mai mulţi cilindri, cât mai mulţi cai putere, după care nu putem să respirăm în oraşe”, a afirmat Ponta.
El a spus că a discutat cu primarul general al Capitalei şi va exista un program comun pentru protejarea mediului.

„Instituţiile publice poluează foarte mult Capitala şi trebuie să existe un program comun (…) ca să putem să respirăm din ce în ce mai bine în Bucureşti”, a susţinut Ponta.

De asemenea, premierul desemnat a declarat că a solicitat SPP să-i pună la dispoziţie un automobil hibrid.

„N-aş vrea să merg cu una din maşinile cunoscute, altfel foarte frumoase, şi îmi doresc să existe o maşină cu acelaşi tip funcţional hibrid, care să polueze cât mai puţin. Sper să se rezolve această solicitare a mea. (…) În primul rând aştept votul Parlamentului şi de marţi sper să merg tot cu o maşină hibrid”, a afirmat Victor Ponta. AGERPRES