iovici_victor.jpgConsilierii municipali l-au desemnat, marti, cu majoritate de voturi (30) pe Victor Iovici (PRM) in functia de viceprimar al Capitalei, in locul viceprimarului Robert Ionescu (PNG), care si-a anuntat demisia din aceasta functie pentru a fi numit intr-o alta functie la nivelul Guvernului.

Victor Iovici a fost singura propunere a consilierilor municipali, venita din partea PD-L. Candidatura sa nu a fost atacata de PSD, dar a fost respinsa de grupul PNL, care a anuntat, prin vocea lui Dan Merean, liderul de grup al liberalilor din CGMB, ca paraseste sala in momentul votului.

Inainte de vot, consilierii municipali si-au adresat reciproc critici privind activitatea lor politica in cadrul CGMB. Consilierul PSD Victor Stan a facut anumite comentarii pe marginea acestui subiect, pana la votul CGMB, recomandand ca era mai bine sa fie nominalizata o persoana din partea PD-L, nu a PRM, deoarece coalitia PD-L-PRM este ”una fragila”. Social-democratul Doru Giugula a criticat promovarea lui Robert Ionescu intr-o functie a administratiei centrale, el cerandu-i acestuia un raport de activitate la nivelul Primariei Capitalei.