stoia_traian.jpgViceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, s-a plâns, vineri, într-o conferinţă de presă, că dispar acte din Arhiva Primăriei Timişoarei, în special cele care privesc unele imobile aflate în litigiu şi care au intrat în proprietatea unor persoane într-un mod pe care-l consideră ilegal.

“După părerea mea, foarte multe astfel de imobile (vile sau de patrimoniu din zona centrală a municipiului, n.r.) au fost luate ilegal. Un astfel de exemplu este o grădiniţă care a fost evacuată, pentru că clădirea a ajuns în proprietatea unor terţi împuterniciţi de primii proprietari şi care au devenit, acum, ei proprietarii imobilului, dar care au luat şi corpul construit de primărie. Este illegal”, a spus Traian Stoia.

Vice edilul a precizat că anchetatorii de la Poliţie şi de la Parchet sunt deja prezenţi în Primăria Timişoarei şi fac verificări, pentru că dispar acte. “Dispar acte, iar aceste lucruri s-au făcut de oameni cu multă carte. Au fost angajaţi oameni profesionişti. La un imobil situat pe bd. Mihai Viteazu a fost suficient să adauge un ‘l’ la ‘Viteazu’ pentru a da peste cap nişte evidenţe. Din păcate, cercetările sunt îngreunate pentru că au dispărut acte”, a precizat Stoia.
Potrivit acestuia, persoanele suspecte lucrează, încă, în primărie. “Domnul secretar al Primăriei (Ioan Cojocari, n.r.) este un responsabil de arhivă foarte competent, problema este că au dispărut acte din acea arhivă”, a completat Stoia. AGERPRES