diaconu_dan.jpgViceprimarul liberal al Timişoarei, Dan Diaconu, a câştigat procesul cu ANI, magistraţii Curţii de Apel Timişoara hotărând, marţi, că acesta nu s-a aflat în stare de incompatibilitate timp de patru luni, când a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei firme inactive fiscal din 2008.

„Am susţinut de la începutul acestui demers că, din punctul meu de vedere, decizia ANI a fost incorectă. Astăzi am obţinut confirmarea Curţii de Apel şi sunt ferm convins că această poziţie va fi reconfirmată la un eventual recurs al ANI. Am acţionat cu bună-credinţă în toate demersurile anterioare şi am convingerea că acest lucru a fost vizibil pentru instanţă. (…). Era o societate dizolvată de către Registrul Comerţului, inactivă fiscal de prin anul 2008. Societatea n-a avut practic activitate niciodată’, a declarat, marţi, presei, Dan Diaconu.

Inspectorii ANI susţineau că Diaconu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deţinut, simultan funcţia de viceprimar şi funcţia de administrator al SC Speed Distribution SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003”. Reprezentanţii ANI pot face recurs în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei Curţii de Apel Timişoara. AGERPRES