slatina_primaria.jpgViceprimarul municipiului Slatina Mihaela Stana va îndeplini temporar atribuţiile conferite de lege primarului, în perioada în care primarul ales Minel Prina, aflat în arest la domiciliu, este suspendat din funcţie.

Consilierii locali ai Slatinei au decis joi, prin vot, ca viceprimarul Mihaela Stana (PC) să exercite atribuţiile primarului, după ce au luat act de suspendarea de drept a lui Minel Prina din această funcţie. La şedinţa de consiliu au fost prezenţi 16 consilieri, dintre care nouă au votat pentru Mihaela Stana, doi pentru viceprimarul Cristian Bircea (independent) şi cinci voturi au fost nule.

În urmă cu două zile, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis ordinul prin care se constată suspendarea mandatului primarului municipiului Slatina, Minel Prina, aflat în arest la domiciliu. Prina este suspendat din funcţia de primar până la încetarea măsurii arestării la domiciliu. El se află în arest la domiciliu din 14 martie, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care senatorul Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă.

Aflat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Minel Prina este acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat, în arest preventiv, fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov. AGERPRES