harsovschi_lucian.jpgConsilierii locali ai municipiului Suceava au decis, în şedinţa de vineri, schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD al Sucevei, Gavril Vîrvara, cu liderul grupului consilierilor PNL, Lucian Harşovschi.

La reuniunea de vineri au fost prezenţi, iniţial, 20 dintre cei 23 de consilieri. Aleşii PSD au părăsit sala de şedinţe, în semn de protest faţă de proiectul de hotărâre privind înlocuirea colegului lor de partid, astfel încât decizia de schimbare a viceprimarului a fost votată de toţi cei 14 consilieri rămaşi.

Până la reuniunea de vineri au mai fost câteva tentative de schimbare a viceprimarului Vîrvara, toate nereuşite. Democrat-liberalul Harşovschi a mai fost viceprimar al Sucevei în mandatul 2008 – 2012. Celălalt viceprimar al municipiului este liberalul Ovidiu Doroftei.

”Îi mulţumesc lui Vîrvara pentru activitatea depusă. Cred că nu-i nicio tragedie că se schimbă o majoritate. Să avem maturitate, că mai avem un an de lucrat. Noua majoritate să fie una funcţională, să putem face ce am promis. Nu am ce sa-i reproşez lui Vîrvara. Asta e democraţia”, a spus primarul independent al Sucevei, fost PDL, Ion Lungu. AGERPRES