Viceprimarul oraşului Ungheni, repus în funcţie de instanţă

Viceprimarul oraşului Ungheni, Victor Prodan (PNL), demis în urmă cu aproape doi ani prin votul consilierilor locali ai PDL şi PSD, a fost repus în funcţie, joi, în urma unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile.

”După un proces care a durat aproape doi ani, astăzi s-a câştigat, definitiv şi irevocabil, procesul prin care este repus pe funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, Victor Prodan, consilierul nostru de la Ungheni. Cred că e încă o dovadă că trebuie să avem încredere în justiţie, puterea judecătorească trebuie să devină adevăratul cenzor al celorlalte puteri din stat – cenzorul legislativului, prin justiţia constituţională şi trebuie să devină un cenzor al actelor Executivului. Cred că este încă o dovadă că dreptatea ţi-o găseşti în justiţie şi că justiţia funcţionează”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş.

Deputatul a arătat că ”abuzurile celor de la PDL” au fost rezolvate pe cale judecătorească, întrucât nu a existat o motivare clară a suspendării viceprimarului, fiind invocat doar un argument politic. ”Este foarte adevărat, după aproape 2 ani, însă cred că este o veste bună pentru orice ales local şi până la urmă pentru cetăţenii care şi-au dat un vot şi au dreptul ca acel vot să fie respectat. Nu a existat o motivare, s-a motivat într-un singur fel hotărârea de Consiliu Local, şi anume că viceprimarul se pune politic şi se revocă tot politic. Motivarea a fost că era un consilier, un viceprimar de la PNL şi lucrul acesta nu l-au suferit”, a mai spus Ciprian Dobre. AGERPRES