Viceprimarul municipiului Buzău, social-democratul Sebastian Radu, şi-a anunţat joi, la şedinţa ordinară a CLM, demisia din această funcţie începând cu data de 1 martie. Acesta susţine că nu problemele primarului Constantin Boşcodeală cu DNA-ul l-au determinat să facă acest pas. „Nu am fost niciodată chemat la DNA şi cred că nu am semnat niciun document care să intre în atenţia DNA, cu primarul Boşcodeală sunt în relaţii bune”, a declarat la finalul şedinţei CLM fostul viceprimar.

Sebastian Radu a motivat gestul său ca urmare a „unor hotărâri ale CLM Buzău la limita legalităţii”. Radu a enumerat câteva dintre acestea, „neconstituirea CLM ca parte civilă în dosarul Gloria, dosar în care primarul Constantin Boşcodeală este judecat pentru un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, nesocotirea sistematică a recomandărilor Curţii de Conturi, mărirea capitalului social la firme ale primăriei aflate în insolvenţă sau chiar în faliment”.

El a mai declarat că nu exclude chiar demisia din PSD. „Rămân consilier municipal, dar nu exclud renunţarea la această funcţie şi chiar demisia din PSD”, a mai spus Sebastian Radu. AGERPRES