Viceprimarul liberal al municipiului Bacău, Liviu Miroşeanu, va propune Consiliului Local aprobarea unei taxe de 7,5 lei pe lună pentru fiecare loc de parcare rezidenţial.

Potrivit unui comunicat transmis pe 23 iunie, Regulamentul privind regimul închirierii locurilor de parcare rezidenţiale va fi discutat şi votat în şedinţa ordinară din data de 30 iunie.

„Am traversat o perioadă lungă, în care documentul s-a aflat în procedură de transparenţă decizională, timp în care am stat de vorbă cu sute de băcăuani. Iar marea majoritate a observaţiilor şi propunerilor pe care le-am primit se regăsesc în actualul regulament. În ceea ce priveşte taxa lunară pentru un loc de parcare rezidenţial, propunerea mea, în calitate de viceprimar şi preşedinte al comisiei care s-a ocupat de întreaga procedură, este ca aceasta să fie 7,5 lei pe lună. Am înaintat această propunere Consiliului Local, valabilă până la sfârşitul acestui an, urmând ca, de la 1 ianuarie 2021, taxa să fie stabilită de către consilieri”, a precizat, conform comunicatului, viceprimarul Liviu Miroşeanu.

Acesta a subliniat că a ţinut cont de propunerile obiective, pertinente şi exprimate într-o manieră onestă.

„Personal, nu-mi doresc ca acest regulament să devină o minge de ping-pong între diverse persoane şi entităţi, interesate mai degrabă de câştiguri electorale, de imagine. Îmi doresc ca acest regulament să fie discutat şi adoptat, astfel încât să avem un cadru legal de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale, dar şi pârghiile şi fondurile necesare pentru a amenaja noi locuri de parcare”, a mai spus Miroşeanu.

Prioritate pentru obţinerea unui loc de parcare ar urma să aibă proprietarii autoturismelor care au domiciliul în imobile arondate zonelor de parcare şi nu au datorii la taxele şi impozitele locale. În municipiul Bacău sunt înmatriculate circa 64.500 autoturisme. AGERPRES