Viceprimarul Craiovei Mihai Genoiu (PMP) va îndeplini atribuţiile de primar al municipiului, post rămas vacant după demisia Liei Olguţa Vasilescu din funcţie, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie. Decizia a fost luată, joi, de Consiliul Local al Municipiului Craiova care s-a întrunit de îndată pentru a lua act de demisia primarului ales Lia Olguţa Vasilescu şi cărora le-a fost supus la vot numele celui care urmează s asigure interimatul la conducerea Primăriei Municipiului Craiova până la organizarea de noi alegeri.

Propunerea a fost făcută de viceprimarul PSD Adrian Cosman, care a afirmat ca nu-şi doreşte interimatul, iar viceprimarul Mihail Genoiu a obţinut voturile necesare: 17 pentru, patru împotrivă şi şase voturi anulate (consilierii au fost absenţi). Primarul interimar Mihai Genoiu i-a mulţumit Olguţei Vasilescu şi a afirmat că va continua proiectele începute de aceasta.

„Îi mulţumesc doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu pentru tot ceea ce a făcut în această perioadă, pentru locul în care ne-a adus şi, mai ales, pentru faptul că ne-a arătat demnitatea şi mândria sa de craioveancă. (…) Principalul lucru cu care mă voi ocupe şi ne vom ocupa în perioada imediat următoare este stabilirea bugetului pentru anul 2017, lucru pe care îl vom face împreună, ne vom consulta la tot ceea ce înseamnă priorităţi, pentru că sunt lucruri de mare amploare, care trebuie terminate, cum este Spitalul Filantropia – şi lucrările sunt deja începute încă din cursul anului 2016 şi trebuie finalizate – şi lucrări foarte importante, pe care trebuie să le demarăm împreună în cursul anului 2017. Este vorba de Liceul Carol I, de Opera Română, de sediile primăriei şi multe alte lucrări. Pot să vă asigur de maximă transparenţă, pot să vă asigur de maximă corectitudine şi de un staff de calitate foarte implicat”, a spus Genoiu.

La rândul său, consilierul PNL Flavius Sirop a afirmat că voinţa electoratului a fost înşelată de Lia Olguţa Vasilescu. „Voinţa electoratului a fost înşelată, aşa că noi, cei de la PNL, am votat împotriva propunerii viceprimarului Genoiu”, a spus consilierul liberal Flavius Sirop.

Olguţa Vasilescu, care a fost numită ministru Muncii, a scris pe pagina de Facebook că nu i-a minţit pe craioveni şi că a ales noua funcţie pentru a aplica programul de guvernare al PSD. „Astăzi (n.red.: miercuri) am demisionat din funcţia de primar al Craiovei. Nu i-am minţit pe craioveni. Am spus, înainte de campanie, ca îmi doresc să rămân primar, dar dacă voi obţine o funcţie din care reuşesc să ajut mai mult oraşul, voi demisiona. Parlamentul României m-a investit azi în funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Din această poziţie voi putea aplica, în mod direct, programul de guvernare al PSD care va aduce bunăstare întregii Romanii şi voi putea veghea de aproape ca obiectivele atât de necesare pentru Craiova şi întreaga Oltenie, autostrada şi spitalul regional, să se realizeze. (…) Pentru mine cea mai mare realizare profesională a fost sa fiu primarul Băniei. Şi Bănia mă va simţi aproape în continuare!”, a scris Vasilescu pe pagina de Facebook. AGERPRES