Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, a fost audiat vineri de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba, edilul local afirmând că prezenţa sa la sediul instituţiei din Alba-Iulia a avut ca scop clarificarea unor aspecte dintr-o sesizare anonimă. Reclamaţia face referire la mai multe investiţii derulate de administraţia locală şi la un credit ce ar fi fost luat de Primărie pentru plata acestor lucrări.

„Nu am fost acuzat de nimic. Am fost chemat în calitate de viceprimar al municipiului Deva pentru a clarifica mai multe aspecte dintr-o anonimă. Am răspuns la toate întrebările. Din punctul meu de vedere, cred că toate lucrurile s-au clarificat”, a declarat viceprimarul Florin Oancea.

Viceprimarul a răspuns la întrebări vizând lucrările la infrastructura de apă şi canal, reabilitarea Cetăţii Deva şi Complexul de bazine de înot Aqualand. Oancea a arătat că în sesizarea anonimă pe care o verifică procurorii DNA Alba se face referire la un credit de investiţii în valoare de 100 de milioane de lei pe care l-ar fi contractat Primăria Deva, viceprimarul afirmând că acest aspect nu este adevărat. „Ori de câte ori va fi nevoie voi merge, acolo unde sunt solicitat, pentru a face lumină în orice aspect legat de activitatea sau deciziile luate în Primăria Deva”, a mai spus viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Pe lista de audieri a procurorilor DNA Alba se află şi primarul municipiului Deva, Mircia Muntean. Din cadrul Primăriei Deva au mai fost citaţi directorul şi un funcţionar al Serviciului de Investiţii, dar şi directorul economic al instituţiei. AGERPRES