Viceprimarul Cornel Pieptea dă asigurări că angajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile săptămâna aceasta

pieptea_cornel.jpgAngajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile în cursul săptămânii aceasta, a declarat viceprimarul Bucureştiului, Cornel Pieptea.

“Abia luni, după ce se va judeca la Curte (Curtea de Apel Bucureşti – n.r.), comunicarea pleacă spre prefect şi mai departe prefectul dă ordinul pe care îl trimite către secretarul Primăriei şi ulterior convocăm Consiliul General, dar până în momentul acesta nu s-a întâmplat absolut nimic. Angajaţii Primăriei îşi vor primi salariile săptămâna viitoare. Am avut o discuţie cu ei, oamenii au înţeles, le-am mulţumit, este o situaţie din care nu avem ieşire. Le vor primi în cursul săptămânii viitoare”, a precizat vineri Pieptea.
Potrivit acestuia, este vorba despre 1.300 de angajaţi din aparatul propriu de la Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Cimitirelor şi Palatele Brâncoveneşti. Cornel Pieptea spune că nu crede că luni se va convoca Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ci marţi.

Dan Darabont, celălalt viceprimar al Capitalei, afirma luni că în urma arestării primarului general Sorin Oprescu s-a ajuns la o situaţie de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului Bucureşti şi susţinea că trebuie să se întrunească de urgenţă consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare a instituţiei. “Este o situaţie de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competenţă pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul municipiului Bucureşti. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiţie între majoritate şi minoritate, între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureştenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcţionale”, spunea Darabont.
Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 14 septembrie contestaţia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instanţei de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită. AGERPRES