popa-adrian.jpgVicepresedintele municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, ar putea fi sanctionat de conducerea filialei judetene PNL pentru ca este posibil sa fi pus in pericol dezvoltarea aeroportului din Cluj, de care este strans legata dezvoltarea investitiei Nokia.
Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, este si presedinte al Consiliului Judetean Cluj, iar obiectivul prioritar al acestei institutii, pentru perioada urmatoare, este dezvoltarea Aeroportului International Cluj-Napoca. Astfel, Nicoara l-a acuzat pe Popa ca a incercat sa duca negocieri, fara a avea mandat din partea institutiei pe care o reprezinta (Consiliul Local sau Primaria) cu Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR), referitor la regimul de inaltime al unor constructii care ar urma sa se ridice in apropierea pistei aeroportului.

Presedintele CJ Cluj spus ca AACR a notificat autoritatile clujene in urma cu cateva zile despre aceasta intalnire si a cerut sa se precizeze daca dezvoltarea aeroportului mai este sau nu o prioritate, mai ales in conditiile in care autorizarea acestuia ar putea fi pusa in pericol de unele cladiri deja construite in zona, care depasesc o anumita inaltime. „Pe fondul problemei generale a aeroportului, ca urmare a discutiilor purtate la sediul nostru cu viceprimarul Adrian Popa, care s-a informat in vederea realizarii unor obiective imobiliare in vecinatatea aeroportului, Autoritatea Aeronautica Civila constata elemente de incompatibilitate intre cele doua initiative din punct de vedere al cerintelor de siguranta aeronautica”, se arata in scrisoarea trimisa de AACR catre CJ Cluj.

In zona, pe langa cladirile deja construite, se doreste ridicarea unui cartier de locuinte, de catre un investitor din Cluj, in conditiile in care proiectul de dezvoltare a aeroportului are ca element principal construirea unei noi piste, cu o lungime de 3.500 de metri. De asemenea, dezvoltarea atat a aeroportului, cat si a infrastructurii rutiere a fost unul dintre motivele pentru care Nokia a decis sa construiasca la Cluj noua platforma de productie.

Nicoara a mai spus ca nu poate decide daca Popa a procedat intentionat sau nu, dar a spus ca va avea o discutie cu el si va vedea daca este cazul sa se aplice o sanctiune pe linie politica. „Exista riscul ca aceste constructii sa stopeze, pana la urma, dezvoltarea municipiului si judetului. Nokia ar putea chiar sa se retraga, in urma unei astfel de decizii”, a mai spus Nicoara.